Эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хүнсний түүхий эдийг батлагдсан жор, технологийн дагуу хоол үйлдвэрлэх ажиллагаанд хяналт тавих Хоол, бүтээгдэхүүнээс дээж авах, устгах, хянах үйл ажиллагаа, Хоол үйлдвэрлэлийг технологийн дагуу амт чанартай хийх Хоол хүнс боловсруулах бэлтгэх, орчны эрүүл ахуй, аюулгүй байдлыг хангаж ажиллах Тоног төхөөрөмжийн цэвэр цэмцгэр байдалд хяналт тавих АБТ-д заасан бусад чиг үүргийн дагуу
Ахлах тогоочийн өгсөн үүрэг даалгаврын дагуу хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээг саадгүй явуулахад шаардагдах бэлтгэлийг ханган ажиллах Эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хүнсний түүхий эдийг батлагдсан жор, технологийн дагуу хоол үйлдвэрлэх Тухайн өдрийн хоол зуушнаас дээж авах, устгах гэх мэт ажил үүрэгтэй холбоотой гал тогооны бүртгэлийг хөтлөх Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний хадгалалтын нөхцлийн дагуу, эмх цэгцтэй хадгалж, гэмтээж муудах, бохирдохоос сэргийлэн хадгалалтын хугацаанд хэрэглэх