1. Хоол үйлдвэрлэлийн стандарт, дүрэм журмыг мөрдөж хянах, 2. Хоол хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлж хоол үйлдвэрлэлийн болон түүгээр үйлчилэх үйл явцын аюулгүй байдлыг баталгаажуулж хянах. 3. Эрүүл ахуйн хяналт тавих заавар зөвлөмж боловсруулах, ажилчдад эрүүл ахуй, хүнсний аюулгүй байдлын зөвлөмж зааварчилгаа өгөх. Шаардлага тавих. 4. Ажлын байрны эрүүл ахуйтай холбоотой сургалт зохион байгуулах. 5. Хоол үйлдвэрлэлийн явц болон цэврэлгээ, үйлчилгээний явцад гарсан алдаа, дутагдал бохирдол зэргийг илрүүлж шаардлагтай зүйлсийг засч залруулах.