Үйлчилгээ болон хоол үйлдвэрлэлийг үйлчлүүлэгчдэд түргэн шуурхай стандартын дагуу явуулах Үйл ажиллагааны стандарт хэрэгжилтэд хяналт тавих, мөрдүүлэх, Салбарын борлуулалтад анхаарч ажиллах, төв албанаас дэмжлэг аван хамтран ажиллах, Салбарын ажилтнуудын ажил үүргийг хуваарилан, зохион байгуулах, Хэрэглэгч үйлчлүүлэгчдийн сэтгэл ханамжийг дээд түвшинд байлгах тал дээр анхаарах, Бусад ажлын байрны тодорхойлолтод заасан чиг үүргүүдийг хэрэгжүүлнэ.
Чанар, стандартын шаардлага хангасан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх үйл ажиллагааг зохион байгуулах Бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн явцыг хянах Ажлын байрны стандарт, дүрмийг мөрдүүлж дамжлага дундын чанар хяналт хийх Үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмжийн хэвийн ажиллагааг хангуулах Ажлын хуваарийг төлөвлөх, хэрэгжүүлэх Ажлын гүйцэтгэлийг үнэлэх,үйлдвэрлэлийн тоо хэмжээ төлөвлөлтийг тайлагнах
Техник технологийн процессыг хөгжүүлэх, сайжруулах Шинэ бүтээгдэхүүн, үйлчилгээний технологи, жор боловсруулах Технологийн стандарт, журмыг мөрдөж, хэрэгжүүлэх Техникийн асуудал, бэрхшээлүүдийг шийдвэрлэх Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах, сургалт зохион байгуулах Технологийн шинэчлэл, судалгаа хийх Тоног төхөөрөмжийн ажиллагааг хянах, шинжлэх Хоол үйлдвэрлэлийн чанар, аюулгүй байдлыг хангах