- Олон улсын хоолны талаар мэдлэгтэй байх- Хоол хүнсийг зохих ёсоор хадгалах мэдлэгтэй байх;- Эрүүл ахуй, ариун цэврийн дүрэм журмыг дагаж мөрдөх;- Хүнсний зардал, бараа материалыг удирдах;- Хүнсний хог хаягдлыг багасгах.
Меню танилцуулах, тухайн өдрийн хоол, уух зүйлсийн мэдээллийг зөв хүргэх; Үйлчлүүлэгчидийн захиалгыг хүлээн авч ПОС сисмтемд бүртгэх, захиалгыг гал тогоонд дамжуулах; Дараагийн үйлчилгээнд бэлтгэж ширээг эрүүл ахуйн стандартын дагуу цэвэрлэх; Үйлчлүүлэгчийн төлбөр тооцоог хүлээн авах; Үйлчлэгчийн санал гомдлыг хүлээн авч гомдлыг шийдвэрлэх журмын дагуу шийдвэрлэх, шаардлагатай бол өөрийн албаны менежерээр шийдүүлэх; Ажлын байртай холбоотой өдрийн тайлан мэдээг гаргаж менежертээ танилцуулах; Зочдыг тосох, гэрт нь оруулж өгөх, системийг шалгаж бүх мэдээллийг оруулах