Эмэгтэйчүүдийн мэс заслын өвчлөлийг оношлох, эмчлэх Өвчтөнүүдийг үзлэг, оношилгоо хийх, эмчилгээний төлөвлөгөө боловсруулах Мэс засал хийх, мэс заслын дараах өвчтөнүүдийг хянах Эмнэлгийн бусад мэргэжлийн эмч нартай хамтран ажиллах Өвчтөний эмнэлгийн баримт бичгийг зохих журмын дагуу бүртгэх Мэргэжлийн мэдлэг чадвараа байнга дээшлүүлэх, шинэ арга техникийг судлах
Хоол үйлдвэрийн горим, технологид байнгын хяналт тавьж ажиллах ба технологи алдагдахгүй байхад анхаарч ажиллах Хоолны дэглэм, цэс төлөвлөлт, хоол бэлтгэлд хяналт тавих, зөвлөмжөөр хангах, хоолны хэрэглээ, чанарыг хянах Гал тогооны өдөр тутмын үйл ажиллагаанд хяналт тавих, бараа материалын зарцуулалтад тооцоолол хийж, хяналт тавих