Бүтээгдэхүүний чанарыг хянах, стандарт шаардлагад нийцүүлэн чанаржуулах Чаналтын явцад гарсан алдааг засах, сайжруулах арга хэмжээ авах Чаналтын процессын тэмдэглэл хөтлөх Ажлын орчны ариун цэврийг хангах Чаналтын тоног төхөөрөмжийн засвар үйлчилгээ хийх Бүтээгдэхүүний дээж авч, лабораторийн шинжилгээ хийх Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах
Чанарын стандартын дагуу бүтээгдэхүүнийг шалгах Бүтээгдэхүүний шинж чанар, амт, өнгө, үнэрийг үнэлэх Бүтээгдэхүүний хадгалалтын нөхцөл, хугацааг хянах Чанарын алдааг мэдээлэх, шийдвэрлэх арга хэмжээ авах Техникийн стандартын дагуу шалгалт хийх Шалгалтын дүнг тайлагнах, мэдээлэх Бүтээгдэхүүний чанартай холбоотой сургалт зохион байгуулах