ХАБЭА-н бодлогыг хэрэгжүүлэх Ажлын байранд аюулгүй ажиллагааны стандартуудыг мөрдөх Аюулгүй ажиллагааны сургалтуудыг зохион байгуулах Ажлын байранд аюулгүй ажиллагааны хяналт шалгалт хийх Ажлын байранд осол, гэмтэл гарах магадлалыг үнэлэх ХАБЭА-н тайлан, бичиг баримтыг бэлтгэх Ажлын байрны аюулгүй ажиллагааг сайжруулах санал гаргах ХАБЭА-н дүрэм, журамд нийцэж ажиллах Ажлын байранд аюулгүй ажиллагааны соёлыг төлөвшүүлэх Байгууллагын ХАБЭА-н төлөвлөгөө, бодлогын хэрэгжилтэд дэмжлэг үзүүлэх
Ажилчдын хоолны бэлтгэл хийх Ажилчдын хоолны жорыг дагаж мөрдөх Ажилчдын хоолны материал, бүтээгдэхүүнийг бэлтгэх Ажилчдын хоолны тогоочтой хамтран ажиллах Ажилчдын хоолны стандарт, цэвэрлэгээг хангах Ажилчдын хоолны тоног төхөөрөмжийн засвар, арчилгааг хийх Тогоочийн заавар, чиглэлийг дагах Ажилчдын хоолны хяналтыг хийх