* Хүнсний үйлдвэрлэлийн онцлог, эрүүл ахуйн мэдлэг олгох сургалт зохион байгуулах * Ажилтны эрүүл мэндийн үзлэг шинжилгээний хөтөлбөрийн дагуу төлөвлөгөөт ажлыг хэрэгжүүлэх, тайлан гаргах * Үйлдвэрлэлийн явцад эрүүл ахуйн стандартад хяналт тавьж ажиллах * Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандарт, хууль тогтоомжийн дагуу журам заавар хөтөлбөр боловсруулах, хэрэгжүүлэх * ISO 9001;2015, ISO 22000;2018 стандартын хүрээнд гаргасан дүрэм, журам, зааврын хүрээнд байгууллагад эрүүл ахуйн чиглэлийн ажлуудыг үр дүнтэй зохион байгуулах * Бэлэн болон түүхий бүтээгдэхүүн, бараа материалын хадгалалт, чанар, эрүүл ахуйн талаас хяналт тавих * Үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн заавар, ариутгал, ашиглалтын горимд хяналт тавих
Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн хууль тогтоомж, стандартын дагуу байгууллагын нийт ажилтны хөдөлмөр хамгаалал, аюулгүй байдал, эрүүл ахуйг хангах, Засварын тоног төхөөрөмж, барилга байгууламж инженерийн шугам сүлжээний ажлын бэлэн байдал, аюулгүй ажиллагааг хангах Гарч болох эрсдлийг тодорхойлох, аюулыг арилгах Хөдөлмөрийн нөхцлийн үнэлгээ хийх, нөхцлийг сайжруулах арга хэмжээ авах Сургалт, судалгаа явуулах Холбогдох мэргэжлийн байгууллагатай харилцах Байгууллагын үйл ажиллагаа доголдолгүй жигд хэвийн явагдаж, ажлын бүтээмж нэмэгдэж үр ашиг, үр нөлөөг дээшлүүлэх